Groene Kring verspreidt licht in donkere dagen

Iedereen kan wel wat extra licht gebruiken in deze donkere dagen. De jonge landbouwers van Groene Kring trekken op verschillende plaatsen met hun verlichte tractoren door de straten. “Op deze manier geven we een klein beetje licht in deze donkere tijden voor Kerstmis", zegt Pieter Moermans, voorzitter van Groene Kring Maaskant.

23 december 2020  – Laatste update 23 december 2020 12:16
Lees meer over:
Sfeerbeelden (4)

Om de zorgsector een hart onder de riem te steken en wat licht en vrolijkheid te brengen trokken de jonge boeren van Groene Kring Maaskant (Limburg) langs verschillende zorginstellingen in hun regio. Ook in de provincie Antwerpen houden land- en tuinbouwers van de Groene Kring verschillende acties.

Een stoet met een 60-tal verlichte tractoren passeerde langs vijf zorginstellingen en het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. "De zorgverleners werken al maanden erg hard om de coronapandemie het hoofd te bieden", klinkt het bij de jonge boeren. "We hopen dat we niet enkel de medewerkers, maar ook de bewoners van de instellingen kunnen verblijden met een beetje licht van onze versierde tractoren."

Groene Kring Maaskant verraste de zorgverleners bovendien met een pakketje landbouw- en streekproducten, waaronder groenten, appelsap en zuivelproducten. "We willen het zorgpersoneel graag een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden”, reageert voorzitter Pieter Moermans.

  • Gezond (6)
  • En (6)
  • smakelijk (1)
  • 2021 (2)
  • Vuurwerk (3)

En ook Groene Kring Antwerpen steekt zijn nieuwjaarswens in een feestelijk verlicht kleedje. Vijf velden vormen het decor van een prachtige boodschap. Met meer dan 300 tractoren vormen ze hun wens voor 2021.

“Na een jaar waarin gezondheid bovenaan ieders prioriteitenlijstje stond, wensen we iedereen een gezond, maar ook smakelijk nieuw jaar”, klinkt het daar. “Een jaar waarin mensen kunnen en mogen genieten van lekker, gezond en duurzaam voedsel, liefst in het bijzijn van familie en vrienden. Een jaar waarin we allen terug samen kunnen genieten van een lekker ijsje, klinken met een fris pintje of vingers aflikken bij heerlijke zomerse barbecue.”

De Antwerpse jonge boeren beloven alvast om ook in 2021 met evenveel trots en toewijding het voedsel van de Vlaming zullen produceren. "Wij zijn dag in, dag uit bezig met het zorgen voor lekker eten”, zegt Jef De Schutter, voorzitter Groene Kring Antwerpen. “Het samen met familie en vrienden hiervan kunnen genieten is iets wat iedereen het afgelopen jaar enorm gemist heeft. Wij zullen ook in 2021 zorgen dat er smakelijk en gezond voedsel is voor iedereen, en we hopen dan ook van harte dat iedereen hier opnieuw samen van mag genieten in het nieuwe jaar.”

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Groene Kring

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek