header.home link

Groene Kring lanceert een boek over zijn 50-jarig bestaan

Groene Kring, de organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, heeft een boek gelanceerd over haar 50-jarige bestaan. De organisatie werd vorig jaar 50 jaar en heeft haar geschiedenis nu in een 102-pagina tellend boek opgetekend. Het boek kwam tot stand in samenwerking met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG).

14 januari 2022  – Laatste update 14 januari 2022 17:58
Lees meer over:
Boek Groene Kring

Bert Woestenborghs van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) is de auteur van het boek ’50 jaar Groene Kring’. Er ging maanden voorbereiding aan het boek vooraf waarin de schrijver in het archief van Groene Kring dook en in gesprek ging met enkele oud-Groene Kringers.

Groene Kring ontstond in 1971 in de schoot van jeugd- en jongerenbeweging Katholieke Landelijke jeugd (KLJ). Deze organisatie was op haar beurt een afstammeling van Boerenjeugdbond (BJB), de jongerenafdeling van de Boeren- en Boerinnenbond. Na de oorlog sloten zich steeds meer niet-boeren aan bij de BJB waarna deze zijn naam veranderde in KLJ. Groene Kring werd vervolgens opgericht als zusterbeweging van KLJ en richtte zich op de jonge boeren, de aanvankelijke doelgroep. Beide organisaties zijn tot op heden verenigd onder één vzw.

“Veel geleerd en gegroeid”

“Doorheen het boek zal je zien dat Groene Kring in de voorbije vijftig jaar veel geleerd heeft en gegroeid is. We schreven dit boek dan ook voor iedereen die dagelijks met zijn passie – de boerenstiel – bezig is of voor wie onze organisatie een warm hart toedraagt”, becommentarieert nationaal voorzitter Bram Van Hecke de uitgave van het boek.

Vorig jaar vierde Groene Kring zijn vijftigste verjaardag al met tal van acties en een grote fuif eind augustus. Het jubileumboek, dat doorspekt is met anekdotes, vormt de afsluiting van het jubileumjaar. Het boek is te koop via de webshop van Groene Kring.

Groene Kring viert "gouden boerenbruiloft" met groot feest
Uitgelicht
Groene Kring, de Vlaamse vereniging van landbouwjongeren, mag 50 kaarsjes uitblazen. Dat werd zaterdagavond gevierd met een feest voor 1.500 aanwezigen in Nieuwkerken-Waas bij...
30 augustus 2021 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek