nieuws
Ggos tasten gewicht en vruchtbaarheid van muizen aan
nieuwsHet eten van genetisch gemodificeerde maïs leidt tot een lagere vruchtbaarheid en een lager lichaamsgewicht, althans bij muizen. De resultaten komen uit een onderzoek van de University of Veterinary Medicine in Wenen bij muizen die gevoed werden met genetisch gemodificeerd maïs van de Amerikaanse firma Monsanto. De studie toont aan dat muizen die de ggo-maïs in een periode van twintig weken te eten kregen, voor kleiner en magerder nageslacht zorgden dan muizen die conventionele maïs voorgeschoteld kregen.
13 november 2008
Het eten van genetisch gemodificeerde maïs leidt tot een lagere vruchtbaarheid en een lager lichaamsgewicht, althans bij muizen. De resultaten komen uit een onderzoek van de University of Veterinary Medicine in Wenen bij muizen die gevoed werden met genetisch gemodificeerd maïs van de Amerikaanse firma Monsanto. De studie toont aan dat muizen die de ggo-maïs in een periode van twintig weken te eten kregen, voor kleiner en magerder nageslacht zorgden dan muizen die conventionele maïs voorgeschoteld kregen.
De verschillen bleken "statistisch significant bij de tweede en derde borelingen", aldus het onderzoek dat geleid werd door professor Jürgen Zentek. De resultaten van de testen bleken in een alternatieve opstelling minder duidelijk. Toch meent de milieu-organisatie Global 2000 dat er op lange termijn meer onderzoek nodig is.(GL)
Bron: Belga