Fransen matig tevreden na opheffing embargo foie gras

De Franse ganzenleverproducenten zijn maar matig tevreden over de Amerikaanse beslissing om het embargo op Franse ganzenlever en charcuterieproducten op te heffen. "Het is goed nieuws. Maar we zijn slechts matig tevreden. De VS houden immers vast aan een invoerheffing van 100 pct ", aldus verantwoordelijken van de Franse ganzenleversector.
18 oktober 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De Franse ganzenleverproducenten zijn maar matig tevreden over de Amerikaanse beslissing om het embargo op Franse ganzenlever en charcuterieproducten op te heffen. "Het is goed nieuws. Maar we zijn slechts matig tevreden. De VS houden immers vast aan een invoerheffing van 100 pct als gevolg van de Europese weigering om Amerikaans rundsvlees dat met hormonen is behandeld te aanvaarden", aldus verantwoordelijken van de Franse ganzenleversector.

Sinds de invoering van de heffing in 1999 is de Amerikaanse invoer van Franse ganzenlever van jaarlijks 180 naar 100 ton gedaald, op een totale jaarproductie in Frankrijk van 16.500 ton. Zondag raakte bekend dat de VS het embargo op Franse ganzenlever en charcuterie hebben opeheven.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek