header.home link

Floraliën lokt meer dan 75.000 bezoekers naar Gent

10 mei 2022

Het tiendaagse bloemenevenement Floraliën Gent, dat zondag tegen einde liep, klokt af op zo'n 75.000 bezoekers. De organisatie blikt tevreden terug. Aanvankelijk werd er gemikt op 60.000-70.000 bezoekers, maar vooral de laatste dagen was er sprake van een grote toestroom van mensen en was het evenement zelfs uitverkocht.

Lees meer over:
Drukte op Floraliën

De laatste planten worden dezer dagen verwijderd uit de Floraliënhal in Gent, waar van 29 april tot 8 mei de Gentse Floraliën plaatsvond. Het bloemenevenement dat in de negentiende eeuw voor het eerst werd georganiseerd, vindt eens in de vier jaar plaats. De laatste editie dateerde evenwel van 2016. Door corona was het evenement, waar de Vlaamse bloemisterij tijden naar toeleeft, twee keer uitgesteld.

De organisatie mikte dit jaar op 60.000-70.000 toeschouwers, maar was enige tijd bevreesd dat de angst voor de coronapandemie nog in de hoofden van de mensen zou zitten. Deze vrees bleek ongegrond. Met 75.000 bezoekers werden alle verwachtingen overtroffen. VILT bezocht het evenement donderdag en kon er over de koppen lopen.

Uitgelicht

Goedbezochte Floraliën lost verwachtingen in

Reportage
5 mei 2022 Lees meer

Moederdag en mond-op-mondreclame

Enkele dagen later, op Moederdag, was het nog druk en was het evenement uitverkocht. “Ik denkt dat mond-aan-mondreclame het bezoek een boost heeft gegeven. Op advies van vrienden en familie hebben heel veel mensen de laatste dagen Floraliën nog bezocht”, verklaart Pieter Toebaert, algemeen directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde, de organisatie die het evenement voor de 36ste keer organiseerde.

Ook opvallend aan deze editie waren de talrijke bezoekers met andere nationaliteiten. In totaal bezochten meer dan 40 verschillende nationaliteiten de Floraliën. De meeste buitenlandse bezoekers kwamen van Frankrijk en Nederland, maar er waren ook Japanners, Amerikanen, Nieuw-Zeelanders en Oost-Europeanen.

Toebaert geeft aan erg tevreden te zijn over de opzet van Floralien 2022, kleinschaliger dan de editie in 2016 en geconcentreerd op 1 locatie. “Deze opzet zal over 4 jaar zeker terugkomen”, vertelt hij. Alleen is de locatie nog niet bekend. De stad Gent heeft de renovatie van de Floraliënhal op de planning staan voor de komende jaren. De volgende editie staat in 2026 gepland.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek