header.home link

Duitsland worstelt met Afrikaanse varkenspest

10 februari 2021

In Duitsland blijft het Afrikaanse varkenspest virus besmettingen veroorzaken. De Duitse varkensstapel is nog virusvrij, maar in de deelstaten Brandenburg en Saksen loopt het aantal besmette wilde zwijnen op: de teller staat op 654 bevestigde gevallen. “We voeren de zoektocht naar zwijnen op met de steun van honden, een helikopter en drones”, klinkt het.

Lees meer over:

In de Duitse deelstaat Brandenburg werd 10 september 2020 voor het eerst Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld bij wilde zwijnen. In de deelstaat Saksen was dat op 31 oktober 2020. De teller staat ondertussen op 654 bevestigde gevallen. De voorbije dagen werden opnieuw besmette zwijnen gevonden, in beide deelstaten buiten het zogenaamde kerngebied.

In Saksen beslaat het risicogebied ondertussen al zo’n 322 vierkante kilometer. “Van de twaalf kadavers die afgelopen dagen werden gevonden, lag er bovendien één net buiten het nieuw afgerasterde risicogebied”, laten de Duitse autoriteiten weten. “De vondst van zoveel kadavers maakt het voor ons duidelijk dat er ook in het nieuw afgezette gebied sprake is van een AVP-besmettingshaard.”

Ondertussen wordt er actief gejaagd op wilde zwijnen en gezocht naar karkassen.

Afrikaanse varkenspest-Duitsland_FLI

Bron: Food&Agribusiness / Pigbusiness

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek