Crevits schort jacht op tot en met 18 januari

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits schort de jacht op tot en met het weekend van 17 en 18 januari. Dat moet de dieren de kans geven voldoende te herstellen van de vriesperiode. Indien nodig, zal de minister de opschorting verlengen tot begin februari.
9 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits schort de jacht op tot en met het weekend van 17 en 18 januari. Dat moet de dieren de kans geven voldoende te herstellen van de vriesperiode. Indien nodig, zal de minister de opschorting verlengen tot begin februari.

In mei heeft minister Crevits voorwaarden voor de jacht ingrijpend gewijzigd. Daardoor is het verboden te jagen als er sneeuw ligt. Het is ook verboden om te jagen op waterwild in de omtrek van 100 meter omheen plassen en waterlopen die voor minstens de helft met ijs zijn bedekt. Eens de sneeuw verdwenen is, zou er normaal gezien weer gejaagd kunnen worden. Maar de koudeperiode heeft de dieren verzwakt.

Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen vroegen daarom de minister om een opschorting van de jacht tot februari, zodat de verzwakte vogels en ander jachtwild voldoende zouden kunnen herstellen. Minister Crevits heeft nu de hoge jachtraad geraadpleegd en beslist om de jachtperiode alvast tot en met 18 januari op te schorten. Op 16 januari zal ze de toestand opnieuw laten evalueren. Indien nodig, wordt de opschorting verlengd tot begin februari.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek