Colruyt opent nieuwe CRU-winkel in Gent
nieuwsColruyt gaat een nieuw filiaal van zijn CRU-winkelconcept openen op de Kouter in Gent. Tijdens de voorstelling van de nieuwe winkel liet CRU-directeur Jean-Pierre Roelands zich overigens ontvallen dat vijftien tot twintig filialen van het versmarktconcept opgebouwd rond tien 'métiers' "doenbaar" is. Een jaar geleden opende Cru zijn eerste vestiging in een oude vierkantshoeve langs de Brusselsesteenweg in Overijse. Het concept, "voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten", werd de afgelopen maanden bijgestuurd en is klaar voor de test in een stedelijke omgeving, aldus Roelands.
Een jaar na de opening van de eerste CRU-winkel in Overijse kondigt Colruyt nu een tweede filiaal van de conceptwinkel aan in Gent. En dat is niet toevallig, aldus Roelands: "Drie van de kernmedewerkers van ons concept Cru zijn rasechte Gentenaren. Waar we komen, willen we telkens 'kind van de streek' zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat Cru Gent inspeelt op de behoeften van Gentenaars." Ook belangrijk is dat de vestiging op een drukke passageplaats komt aan de Kouter.
Roelands hoopt Cru Gent in mei te openen, maar die datum kan afhankelijk van de bouwwerken nog opschuiven. Bouwonderneming Matexi bouwt momenteel op de plaats van een voormalig KBC-gebouw, waarvan historische gevels bewaard worden, ruimte voor winkels en een veertigtal appartementen die eind volgend jaar bewoonbaar moeten zijn.
De ervaringen in Gent zullen bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru in België, zei directeur Roelands nog. Over twee weken worden meer details bekendgemaakt over de derde Cru-vestiging in Antwerpen, maar Roelands zegt dat vijftien tot twintig Cru's "doenbaar" is in België. Voor een vierde vestiging kijkt hij naar Vlaams-Brabant of Wallonië. "We willen ons niet vastpinnen op dat aantal of een timing, want de grootste uitdaging zal zijn om voldoende bekwaam personeel te vinden", zo klinkt het. "Er is potentieel, maar we moeten het goed doen."
De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) is het project alvast genegen. "Onze stad heeft iets met gezonde voeding, vers en biologisch, met duurzame voedselproductie, en is niet voor niets de veggiehoofdstad van Europa en huisvest de Flemish Foodies. Hij maakte een bruggetje naar de klimaatverandering: "Iedereen heeft baat bij winkels die lokale producten verkopen", klonk het.
Lees hier het uitgebreide geVILT-interview met CRU-bedenker Jean-Pierre Roelands.
Bron: Belga/eigen verslaggeving