Colruyt blijft mikken op 10 procent extra personeel

Eén bedrijf op de vier in de regio Halle-Vilvoorde verwacht dat het volgend jaar arbeidskrachten zal moeten laten gaan. Colruyt maakt geen deel uit van die groep bedrijven, integendeel.
6 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Eén bedrijf op de vier in de regio Halle-Vilvoorde verwacht dat het volgend jaar door de financiële crisis arbeidskrachten zal moeten laten gaan. Colruyt maakt geen deel uit van die groep bedrijven, integendeel.

"We verwachten dat er 1.800 nieuwe mensen bijkomen", zegt directeur-generaal Luc Rogge in Het Nieuwsblad. "Ook dit jaar plannen we nieuwe winkels en de uitbreiding van bestaande vestigingen. Er komt in totaal zo'n 12.000 vierkante meter verkoopsruimte bij. Omdat we in een arbeidsintensieve sector zitten, heeft dat ook een invloed op de werkgelegenheid. Elk jaar nemen we zo'n tien procent extra personeel in dienst, en dat cijfer wordt ook voor 2009 vooropgesteld", aldus Rogge. Op dit ogenblik zijn ongeveer 18.000 mensen tewerkgesteld bij Colruyt.

Of de economische crisis dan helemaal geen impact heeft op Colruyt? "In deze tijden boeken we succes met onze formule van de laagste prijzen. Mensen die hetzelfde willen blijven kopen aan een goedkopere prijs, komen bij ons terecht. Dat levert ons meer klanten op". Rogge voegt eraan toe dat de crisis ook niet op iedereen effect heeft. "Het consumentenbudget is groter dan een jaar geleden, maar de crisis heeft natuurlijk wel gevolgen voor wie op de beurs geld heeft verloren of wie zijn job is kwijtgespeeld".

Aangezien Colruyt opnieuw groter wordt, mag verwacht worden dat de omzet meegroeit. Over de winst is er minder zekerheid. "We zijn prijsvolgers, waardoor onze winstmarges dalen bij een prijzenoorlog", zegt Luc Rogge. "Maar die zit er in 2009 niet meteen aan te komen".

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek