Boeren op een Kruispunt wil met online publieksveiling geld ophalen

Door de onzekerheid in de landbouwsector nemen de psychosociale hulpvragen bij hulporganisatie Boeren op een Kruispunt al jaren toe. De organisatie heeft het personeelsbestand verdubbeld en is uit haar jasje gegroeid. Om de verhuizing naar een grotere vestiging mogelijk te maken, start het een online veiling. Vanaf 23 oktober veilt het items die door bekende Vlamingen gratis ter beschikbaar worden gesteld.

4 oktober 2023  – Laatst bijgewerkt om 4 oktober 2023 15:25
Lees meer over:
Truitje Lampaert

"Dat de noden hoog zijn in de landbouwsector zien we bij Boeren op een Kruispunt (BoeK) dagelijks. Door het aantal landbouwers dat bij ons komt aankloppen en door het hoge aantal sessie dat we betalen bij onze psychologen”, vertelt Els Verte, directeur van de hulporganisatie voor Vlaamse land- en tuinbouwers in nood.

Door een steeds groeiend aantal aanvragen is de hulporganisatie meer dan verdubbeld in personeelsbestand en uit haar jasje gegroeid. “Vanaf september 2020 tot nu zijn we gegroeid van 7 vaste medewerkers naar 14. Daarnaast is ook het aantal freelance psychologen waar we mee werken, verdubbeld”, verduidelijkt Verte. “De huidige locatie in Aalter is meer dan te klein en allesbehalve nog bruikbaar voor onze vzw.”

Op zoek naar een alternatief kwam BoeK uit bij een pand in Wetteren. “Dit pand, een moderne en ontwijde kerk, willen we omvormen naar een echte hub. We willen er niet alleen een fijne werkplek van maken, maar ook een ontmoetingsplaats voor de landbouwwereld: voor vormingen, vergaderingen, gesprekken met onze adviesvragers, vrijwilligers, psychologen en andere stakeholders.”

Online veiling

Om de verbouwing van het pand te bekostigen, is de organisatie, die volledig afhankelijk is van giften en subsidies, op zoek naar extra geld. Om dat geld bij elkaar te sprokkelen, organiseert het onder andere een online veiling van 23 oktober tot 12 november. Bekende Vlamingen, met een kleine of een grote link naar de landbouw, geven een item te veil.

Vanaf 3 oktober worden de items één voor één publiek gemaakt, via de sociale media en de veilingsite. Het eerste item is een gesigneerd wielertruitje van profrenner en boerenzoon Yves Lampaert. Ook wereldkampioen boksen Delfine Persoon en dochter van een varkensboer veilt een paar gesigneerde bokshandschoenen.

Els Verté hoopt op een goede uitkomst. “We hebben minimaal 175.000 euro nodig”, klinkt het.

Bieden kan vanaf 23 oktober via https://boerenopeenkruispunt.be/veiling

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek