header.home link

Kaartspel moet kloof tussen landbouw en burger dichten

Zeven laatstejaarsstudenten dierenzorg, landbouw en voedingstechnologie binnen agro- en biotechnologie aan hogeschool VIVES Roeselare ontwikkelden Boerenoogst. Dat is een educatief en strategisch kaartspel waarin je Belgische teelten grootbrengt tot oogst en uitdagingen overwint. De makers willen met het initiatief meer begrip opwekken bij de burger voor de landbouw.

24 november 2022  – Laatste update 24 november 2022 20:55
Lees meer over:
Foto2_persartikel_Boerenoogst

“Wie nog op zoek is naar een kerstcadeautje, look no further”, lacht Allyssa ‘t Kindt, één van de zeven makers van Boerenoogst. Boerenoogst is een spel dat draait rond competitie, geluk en strategie. Het gaat om een familiegericht kaartspel voor 2 tot 4 spelers, van 7 tot 99+ jaar oud. Het spel bevat 131 kaarten met uniek ontworpen illustraties. Drie V’s staan centraal: Vervolledig je oogst, Val anderen aan en Verdedig je teelten.

De ontwikkeling van Boerenoogst kwam tot stand in het Project Ondernemingszin en de zeven studenten wilden met het spel een “zekere mate van begrip te creëren bij (toekomstige) consumenten voor de mogelijke uitdagingen binnen de landbouwsector". Student Landbouw Guillaume Delefortrie, één van de zeven geestelijke vaders van het spel, legt uit: “Het werk in de landbouwsector is een prachtige job, maar zeker niet enkel rozengeur en maneschijn.”

KopFoto_persartikel_Boerenoogst

Marktonderzoek toonde interesse aan

“Een gezelschapsspelletje? Daar doe je niet snel iets mis mee. Om daar dan een educatief aspect aan te kunnen linken, leek ons een ideaal product om te lanceren”, zegt een andere maker. “Uit een marktonderzoek bleek dat ook mensen die niet actief bezig waren in de landbouw of er nauw contact mee hadden, geïnteresseerd waren in het spel.”

Het kaartspel kost 25 euro en kan via deze link besteld worden aan de hand van een bestelformulier.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek