header.home link

Biotalys haalt nog eens zeven miljoen euro op

Agri Investment Fund (AIF) investeert bijkomend vijf miljoen euro in Biotalys, het Gentse landbouwtechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van biologische gewasbeschermingsmiddelen. De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM)doet daar nog eens twee miljoen euro bij. Biotalys werd in 2013 opgericht als een spin-off van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Het Gentse agrarische technologiebedrijf (Ag Tech) ontwikkelt biologische gewasbeschermingsmiddelen op basis van eiwitten. Via een eigen technologieplatform (Agrobody™) ontwikkelt het Gentse bedrijf oplossingen tegen schimmels, schadelijke insecten en bacteriën. 

9 juni 2023

Zeven miljoen euro  

AIF investeert al sinds de oprichting in 2013 in Biotalys. Het landbouwtechnologiebedrijf maakt nu bekend dat het met succes bijkomend kapitaal heeft verkregen van de bestaande aandeelhouders AIF en FPIM voor een bedrag van in totaal zeven miljoen euro. AIF pompt vijf miljoen euro in de Gentse onderneming en FPIM draagt twee miljoen euro bij.  

Wat is AIF?

Agri Investment Fund (AIF) is hetinvesteringsfonds van de MRBB, de holding waaronder ook landbouworganisatie Boerenbond zit. AIF wil met zijn beleggingen direct of indirect bijdragen aan een sterkere en duurzamere land- en tuinbouw. Centraal daarbij staan ​​een duurzaam inkomen voor de boer, een stevige verankering in de regionale keten en een positieve erkenning van het product door de samenleving. AIF investeert in projecten  met een focus op Ag-Tech en Agro-Food. Doel is het stimuleren van innovatie in en het verder verduurzamen van de land- en tuinbouw.

We zijn ervan overtuigd dat landbouwers in België en de rest van de wereld nieuwe instrumenten nodig hebben om hun opbrengsten te beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen

Patrik Haesen - CEO AIF

Daarnaast zal Biotalys aan zijn aandeelhouders voorstellen om AIF-CEO Patrik Haesen, voor te dragen om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Biotalys. “We zijn ervan overtuigd dat landbouwers in België en de rest van de wereld nieuwe instrumenten nodig hebben om hun opbrengsten te beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen”, zegt Haesen. “We hebben Biotalys vanaf het begin ondersteund en willen vandaag onze positie verder uitbouwen als een betrokken partner met een langetermijnvisie, die zowel financiële ondersteuning als een groot netwerk en professioneel advies kan bieden in verschillende landbouwsectoren.”

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek