Bijna helft Belgen merkt verbetering waterkwaliteit

44 procent van de Belgen denkt dat de kwaliteit van het water in meren en rivieren erop vooruit gaat. Dat blijkt uit een opiniepeiling die de Europese Commissie heeft gepresenteerd. Twintig procent denkt dan weer dat de kwaliteit achteruit gaat. Een op vier Belgen meent dat de kwaliteit stabiel is gebleven.
24 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

44 procent van de Belgen denkt dat de kwaliteit van het water in meren en rivieren erop vooruit gaat. Dat blijkt uit een opiniepeiling die de Europese Commissie heeft gepresenteerd. Twintig procent denkt dan weer dat de kwaliteit achteruit gaat. Een op vier Belgen meent dat de kwaliteit stabiel is gebleven. 

Hoewel de Belgen eerder positief oordelen, bestempelt 28 procent van de respondenten de kwaliteit van het oppervlaktewater als een ernstig probleem. Een Belg op twee denkt ook dat de consumptie van de gezinnen en het afvalwater een belangrijke impact heeft op de beschikbaarheid en de kwaliteit van water. 

Ook de klimaatverandering zal volgens de Europeanen gevolgen hebben voor de waterkwaliteit. In het zuiden van het continent vreest men watertekorten, in het noorden eerder overstromingen. In België vreest 26 procent een stijging van de zeespiegel, 25 procent een toename van het aantal overstromingen en 24 procent een negatieve impact op de ecosystemen. Slechts negen procent is bevreesd voor watertekorten en droogte.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek