nieuws

Bezorgdheid bij Britten over GGO-voedsel groeit

nieuws
Zes op de tien Britten vrezen dat in de voedselproductie te veel genetisch gemanipuleerde bestanddelen zitten. Naar eigen zeggen proberen ze genetisch gemanipuleerd voedsel zo veel mogelijk te vermijden, maar het grootste probleem daarbij is dat op sommige producten niet wordt vermeld dat er GGO-materiaal in verwerkt is. Dat meldt The Guardian donderdag.
2 september 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Zes op de tien Britten vrezen dat in de voedselproductie te veel genetisch gemanipuleerde bestanddelen zitten. Naar eigen zeggen proberen ze genetisch gemanipuleerd voedsel zo veel mogelijk te vermijden, maar het grootste probleem daarbij is dat op sommige producten niet wordt vermeld dat er GGO-materiaal in verwerkt is. Dat meldt The Guardian donderdag.

Dat de Britten argwanender tegenover genetisch gemanipuleerd voedsel staan, blijkt uit een onderzoek van de Consumer's Association, dat donderdag werd gepubliceerd. Meer respondenten zijn tegen genetisch gemanipuleerd voedsel dan twee jaar geleden, toen een gelijkaardige enquête werd gehouden.

Ongeveer zestig procent van de ondervraagde Britten vreest zonder het te weten genetisch gemanipuleerd voedsel te eten. Volgens het Britse voedselagentschap is die vrees ook terecht. Wie bewerkt voedsel eet, loopt het risico ook genetisch gemanipuleerd materiaal te consumeren.

Zolang het aandeel genetisch gemanipuleerde ingrediënten in voedingsmiddelen 0,9 procent of minder is, moet op het etiket niet worden vermeld dat het om GGO-producten gaat. Deze speelruimte wordt toegelaten omdat het moeilijk is om genetisch gemanipuleerd voedsel en traditionele gewassen van elkaar te onderscheiden, vooral als het om kleine hoeveelheden gaat.

Meer informatie: Consumers' Association

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek