header.home link

Belgian Meat Office wil Belgisch varkensvlees in Midden-Oosten krijgen

17 februari 2022

Nu de consumptie van varkensvlees niet langer strafbaar is in de Verenigde Arabische Emiraten, probeert Belgian Meat Office er binnen te breken op de markt. Het vleesexportbureau is deze week te vinden op Gulfood in Dubai, één van de grootste voedingsbeurzen ter wereld.

Lees meer over:
vlam-dubai-belgianmeatoffice-1250

Op Gulfood, het commerciële kruispunt in het Middel-Oosten, treffen exporteurs en handelaars uit Europa, Azië en Afrika elkaar. Belgian Meat Office promoot het Belgische vlees op de voedingsbeurs. Daarnaast organiseert het bureau ook een netwerkreceptie op het Belgisch paviljoen van de Wereldexpo die op dit moment ook in Dubai doorgaat.

Aankopers en lokale partners worden er getrakteerd op Belgisch varkensvlees in aanwezigheid van de exporteurs en de Belgische Ambassadeur Peter Claes. Het was de eerste keer dat er varkensvlees geserveerd werd op de Wereldexpo. Een retailtour vormde het sluitstuk van de verkenningsweek voor de varkensvleesexporteurs.

Varkensvlees niet langer strafbaar

De Verenigde Arabische Emiraten zijn begin dit jaar een stuk liberaler geworden ten aanzien van onder meer de consumptie van varkensvlees. “Het is er niet langer verboden. Gulfood en de netwerkreceptie boden een ideale gelegenheid om het Belgische varkensvlees volop in de kijker te zetten met respect voor de lokale regels”, vertelt VLAM-woordvoerder Liliane Driesen.

Belgian Meat Office is het eerste aanspreekpunt om in contact te komen met de Belgische varkensvlees- en rundvleesexporteurs. Het vleesexportbureau werd opgericht in 2003 in de schoot van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, en coördineert de exportpromotie van varkens- en rundvlees.

Uitgelicht
Een aantal thema’s beheerste dit jaar overduidelijk de landbouwactualiteit. VILT pikt er de komende weken de belangrijkste trends uit en blikt erop terug met iemand die het va...
30 december 2021 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek