Bedrijf geblokkeerd ter preventie van varkenskoorts

Een West-Vlaamse varkenshouderij, die varkens heeft ingevoerd uit Luxemburg, is geblokkeerd uit vrees voor varkenspest. Dat meldt de VRT-radio dinsdagavond. Vijf andere bedrijven in ons land staan onder extra toezicht. Volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen zou er, dixit de VRT, geen reden tot paniek zijn.
20 februari 2002  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:52
Een West-Vlaamse varkenshouderij, die varkens heeft ingevoerd uit Luxemburg, is geblokkeerd uit vrees voor varkenskoorts. Dat meldt de VRT-radio dinsdagavond. Vijf andere bedrijven in ons land staan onder extra toezicht. Volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen zou er, dixit de VRT, geen reden tot paniek zijn.

Bij een routinecontrole bij een bedrijf in het oosten van het Groothertogdom Luxemburg werd zaterdag een geval van varkenskoorts vastgesteld. Onmiddellijk werd een schutkring rond het bedrijf ingesteld. 350 varkens werden afgemaakt en 15.000 dieren uit de streek geblokkeerd, aldus de VRT.

Zes Belgische bedrijven hebben onlangs varkens uit Luxemburg ingevoerd. Bij één bedrijf in West-Vlaanderen gaat het om zes fokdieren die mogelijk onrechtstreeks in contact zijn geweest met dieren uit de schutkring. Dat was echter twee weken geleden. De dieren zijn volgens de openbare omroep inmiddels afgemaakt.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek