Ambitieuze ideeën voor groothandelsmarkt in Antwerpen

Het stadsbestuur van Antwerpen wil de laatste vleesverwerkende bedrijven rond het voormalige slachthuis overtuigen om naar de groothandelsmarkt Kielsbroek te verhuizen. Per slot van rekening bevinden zich daar nu al groothandels voor groenten en fruit. Dat gebied vlak bij de Ring zou dan moeten uitgroeien tot dé plek waar de horeca en winkels zich kunnen bevoorraden met verse producten, een beetje zoals de wereldberoemde Rungismarkt in Parijs.
22 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
Het stadsbestuur van Antwerpen wil de laatste vleesverwerkende bedrijven rond het voormalige slachthuis overtuigen om naar de groothandelsmarkt Kielsbroek te verhuizen. Per slot van rekening bevinden zich daar nu al groothandels voor groenten en fruit. Dat gebied vlak bij de Ring zou dan moeten uitgroeien tot dé plek waar de horeca en winkels zich kunnen bevoorraden met verse producten, een beetje zoals de wereldberoemde Rungismarkt in Parijs. De stedelijke vastgoeddochter Vespa kreeg van het stadsbestuur de opdracht een toekomstvisie uit te tekenen voor Kielsbroek.

Op die manier zou rond het voormalige slachthuis veel ruimte ontstaan voor extra woningen en voor een nieuwe sporthal. Aanvankelijk had het stadsbestuur voorzien om op de slachthuisterreinen een grote zone voor winkels en detailhandel in te richten. Er waren zelfs plannen om heel die site uit te bouwen tot culinair centrum, met restaurants en vooral veel groothandels voor de horeca. Uiteindelijk verliet de stad deze denkpiste omdat een studie uitwees dat die wijk wat betreft mobiliteit en verkeer compleet verzadigd is.

Daarom werd beslist om deze enorme terreinen te reserveren voor nieuwe woningen. Voorwaarde is wel dat de privé-eigenaar Druwel overtuigd wordt om zich aan te passen aan de woonplannen van de stad. Ook de andere vleesverwerkende bedrijven die er nog zijn, zouden binnen het concept moeten verdwijnen. De stad hoopt ze te verkassen naar de groothandelsmarkt Kielsbroek. Eerder slaagde Antwerpen er al op een gelijkaardige manier in om heel de visnijverheid van de Riemstraat en de Scheldestraat te overtuigen naar daar te verhuizen.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek