Agro-Expo in Roeselare mag terugblikken op een topeditie

“Met erte en ziel preus up onze stiel”, zo klonk de slogan van deze 21ste editie van de agrarische vakbeurs in Roeselare. En dat was er te merken ook, want de beursorganisatie mag fier terugkijken op een topeditie met meer dan 18 000 bezoekers.

30 januari 2024  – Laatst bijgewerkt om 30 januari 2024 20:43
Lees meer over:
Agro Expo 2024

Van 27 tot en met 29 januari kwamen landbouwliefhebbers uit Roeselare en ver daarbuiten afgezakt naar Agro-Expo. Met ruim 18 000 waren ze, en dat is een record. De organisatie is zeer tevreden met deze mooie opkomst. Dat de animo groot was, was al op voorhand gebleken toen de expohal die ruimte heeft voor zo’n 170 standhouders op korte tijd uitverkocht was. Er moest zelfs een wachtlijst opgesteld worden om eventuele vrijgekomen plekjes op te vullen. Een groot verschil met heel wat grotere landbouwbeurzen waar standhouders al eens durven afhaken uit budgettaire overwegingen.

Agro Expo 2024 beursvloer bewerkt

Geen koeien, wel veel volk

Voor toeleveranciers voor land- en tuinbouw uit de regio is het dan ook echt een must om op Agro-Expo aanwezig te zijn. De beursgangen gonsden van de gezelligheid, want hier kent echt iedereen elkaar. Naast de standen waren er ook enkele lezingen en workshops te volgen. Zo bracht professor Jonathan Holslag op vrijdagavond zijn visie op de wereldeconomie aan de man en was er op maandagvoormiddag een debat tussen vertegenwoordigers uit de pluimvee- en varkenshouderij over prijsbepaling en uitdagingen in de sector. De koeienparade die gepland was op zondag moest helaas geannuleerd worden wegens het toegenomen risico op koeiengriep (IBR). De jongveeveiling die voorzien was op zaterdag, ging noodgedwongen online door. Deze serieuze teleurstelling kon de pret op de beursvloer gelukkig niet bederven.

Tevreden organisatie

Marc Debode is secretaris van Agro-Expo en blikt zeer tevreden terug. “Al op zaterdag voelden we dat het bezoekersaantal onze verwachtingen overtrof en met een opkomst van meer dan 9.000 man op zondag kon onze beurs al niet meer stuk”, klinkt het. “De annulatie van de rundvee-evenementen was een domper, maar de reacties uit de fokkerij waren zeer begripvol. Dit was een risico voor de bioveiligheid dat we niet mochten nemen. De prijskamp en show laten doorgaan zou onverantwoord geweest zijn.”

Agro Expo en Agridagen schrappen prijskampen wegens IBR-risico
Uitgelicht
De landbouwbeurzen Agro-Expo en Agridagen die de komende weken plaatsvinden in respectievelijk Roeselare en Ravels hebben hun prijskampen en dierenshow geannuleerd. Dat maken...
25 januari 2024 Lees meer

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek