nieuws

Aardappelschillen ooraak dioxine in Nederlandse melk?

nieuws
Aardappelschillen van de frietfabriek McCain in Lelystad zijn mogelijk de oorzaak van de verhoogde concentratie dioxine in de melk van een veebedrijf bij Lelystad. Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) richt zich alvast daarop.
30 oktober 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Aardappelschillen van de frietfabriek McCain in Lelystad zijn mogelijk de oorzaak van de verhoogde concentratie dioxine in de melk van een veebedrijf bij Lelystad. Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) richt zich alvast daarop.

Een tweede melkveebedrijf dat aardappelschillen heeft afgenomen, werd de voorbije dagen door de VWA geblokkeerd. Aardappelschillen zijn een bijproduct van de fritesindustrie en worden al jaren gebruikt als voergrondstof. Algemeen directeur Erwin Pardon van McCain zegt nog nooit met een dioxineprobleem te maken hebben gehad.

Als het zeker is dat de aardappelschillen vervuild zijn, zal onderzoek worden gedaan op de bedrijven waar de frietaardappelen vandaan komen. De boerenorganisatie NLTO gaat in dat geval uit van een incident en zegt geen vrees te hebben dat er iets aan de hand zou zijn met grote partijen aardappelen.

Bron: Agrarisch Dagblad/Agriholland

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek