nieuws

Voedselagentschap moet residuen in honing aanpakken

nieuws
Op vraag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen verrichtte het Wetenschappelijk Comité een studie over residuen van antibiotica en sulfonamiden in honing. Dit advies, het eerste van die aard, past in de opdracht van het wetenschappelijk comité namelijk de risico-evaluatie van onze voeding.
22 januari 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Op vraag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen verrichtte het Wetenschappelijk Comité een studie over residuen van antibiotica en sulfonamiden in honing. Dit advies, het eerste van die aard, past in de opdracht van het wetenschappelijk comité namelijk de risico-evaluatie van onze voeding.

De aanwezigheid van antibiotica en sulfonamiden in meestal ingevoerde honing is volgens het comité hoofdzakelijk te wijten aan het onwettelijk gebruik van antibiotica als diergeneesmiddel in de bijenkasten.

Niettegenstaande deze residuen geen noemenswaardig onmiddellijk gevaar opleveren voor de volksgezondheid is de mogelijke antibiotica-resistentievorming een reden om deze residuen te voorkomen. Bovendien dreigen zij het vertrouwen van de consument in honing als edel natuurproduct schade te berokkenen.

Het wetenschappelijk comité beveelt het Agentschap dan ook aan stapsgewijs strenger op te treden tegen antibiotica-residuen in honing.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek