Voedselagentschap: "Geen verstrenging register"

Een aantal landbouworganisaties reageerden woedend nadat het Voedselagentschap begin deze week het onoordeelkundig gebruik van antibiotica bij een beperkte groep van dierenartsen aan de kaak stelde. Ze vrezen dat het Voedselagentschap eraan denkt om opnieuw de invoering van een rigide diergeneesmiddelenregister ter sprake te brengen. In een gesprek met Vilt stelt Pascal Houbaert, de woordvoerder van het Voedselagentschap, de sector gerust: "We komen niet terug op de samen met de sector afgesproken versoepeling".
8 januari 2004  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:28
Een aantal landbouworganisaties reageerden woedend nadat het Voedselagentschap begin deze week het onoordeelkundig gebruik van antibiotica bij een beperkte groep van dierenartsen aan de kaak stelde. Ze vrezen dat het Voedselagentschap eraan denkt om opnieuw de invoering van een rigide diergeneesmiddelenregister ter sprake te brengen. In een gesprek met Vilt stelt Pascal Houbaert, de woordvoerder van het Voedselagentschap, de sector gerust: "We komen niet terug op samen met de sector afgesproken versoepeling".

Ongeveer een half jaar geleden bereikten het Voedselagentschap en de sector een akkoord over een versoepeling van het voorgestelde geneesmiddelenregister. Het Voedselagentschap komt hier niet op terug en zal trouwens rekening houden met een overgangsperiode bij de controle op de naleving van deze reglementering, verzekert Houbaert.

De woordvoerder beklemtoont dat er een gunstige trend is in de residuproblematiek van geneesmiddelen in vlees, melk en eieren. Maar hij herhaalt ook dat een aantal doorgedreven commerciële praktijken tot een onoordeelkundig gebruik van antibiotica in de veeteelt leiden. De hieraan gekoppelde kans op resistentievorming staat los van de residuproblematiek, maar verdient wel aandacht. Niemand, ook de sector niet, heeft baat bij een struisvogelpolitiek, besluit Houbaert.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek