VS sluiten grenzen voor Chinese kipproducten

De VS hebben een invoerverbod ingesteld voor kipproducten uit China. De maatregel zou een gevolg zijn van de hele reeks voedselschandalen die China de jongste jaren een kwalijke reputatie bezorgd hebben op het vlak van voedselveiligheid. De Chinezen hebben de beslissing van de VS intussen reeds aangeklaagd bij de Wereldhandelsorganisatie. De Amerikaanse exporteurs van kipproducten vrezen het kind van de rekening te worden.
17 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

De VS hebben een invoerverbod ingesteld voor kipproducten uit China. De maatregel zou een gevolg zijn van de hele reeks voedselschandalen die China de jongste jaren een kwalijke reputatie bezorgd hebben op het vlak van voedselveiligheid. De Chinezen hebben de beslissing van de VS intussen reeds aangeklaagd bij de Wereldhandelsorganisatie.

De Amerikanen hebben geen vertrouwen in de hygiënestandaarden die de Chinezen hanteren in hun vleesverwerkende industrie. In een nota aan de Amerikaanse ambassade in Peking beklemtoont China dat de internationale kwaliteitsnormen wel degelijk gerespecteerd worden aangezien het land kipproducten exporteert naar onder meer Japan, Zwitserland en de Europese Unie.

De Amerikaanse exporteurs van braadkippen en eieren zijn niet tevreden met het invoerverbod. Ze vrezen dat de Chinezen gelijkaardige handelssancties zullen treffen. China is één van de belangrijkste afzetmarkten voor Amerikaanse kipproducten. Vorig jaar was die goed voor een verkoopcijfer van 677 miljoen dollar.  

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek