Top-20 van voedingsmiddelen tegen kanker
nieuwsWetenschappers gaan erover akkoord dat één op de drie kankers te maken heeft met voeding. Voedingsmiddelen die bijzonder veel antioxidantia bevatten kunnen de ziekte voorkomen. Antioxidantia zijn mineralen, vitaminen en fytochemische substanties die het lichaam beschermen tegen de schadelijke invloed van onstabiele moleculen die aangemaakt worden door giftige toxines die kankerverwekkend kunnen zijn.
Hoewel er nu een lijst is met superfoods, stelt Descheemaeker dat de voedingswetenschap nog in zijn kinderschoenen staat. "Elke fruitsoort bevat duizenden componenten waarvan we de invloed op de gezondheid nog niet kennen", moet de deskundige toegeven. "Typisch voor groenten en fruit met een vermoedelijk anti-kankereffect is hun intense kleur. Zoals het diepe groen van de kiwi, het rood van wortels of dat van de rode biet, wat wijst op de aanwezigheid van veel chlorofyl. Zonder twijfel is voeding één van de beste middelen om kanker te voorkomen".