nieuws

Sint-Antonius Award voor Jean Berquin

nieuws
Varkensvlees mag dan in de Vlaamse keukens het meest in de pan liggen, buitenshuis en vooral in de horecasector wordt varkensvlees zeer sporadisch op het menu geplaatst. Vlam richtte vier jaar geleden een broederschap op dat restaurants beloont die op creatieve manier omspringen met varkensvlees. Gisteren viel chef-kok Jean Berquin van het restaurant "Rust Roest" uit Poperinge in de prijzen.
25 juni 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Varkensvlees mag dan in de Vlaamse keukens het meest in de pan liggen, buitenshuis en vooral in de horecasector wordt varkensvlees zeer sporadisch op het menu geplaatst. VLAM, het Vlaams Promotiecentrum voor Agromarketing, wil al een tijd met die trend breken.

Vier jaar geleden werd het Broederschap van Sint-Antonius opgericht. Dit 'broederschap' selecteert restaurants die nog op een creatieve manier het varken op het menu willen plaatsen. Het kent ook ieder jaar een Sint-Antonius Award toe aan het restaurant dat op het vlak van de varkensgastronomie de meeste inspanningen deed.

Laureaat van de vierde editie werd chef-kok Jean Berquin van het restaurant "Rust Roest" uit Poperinge. De laureaat staat al meer dan een halve eeuw in de horecasector. Hij mocht gisteren in het kasteel van Ham zijn prijs -een cheque ter waarde van 2500 euro- ontvangen uit handen van minister Gabriëls.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek