nieuws

Producenten slaan handen in elkaar voor streekbrood

nieuws
Elf bakkers in de regio rond Kortrijk en twaalf bakkers in het Hageland bieden voortaan een typisch streekbrood aan. De broden worden geproduceerd met granen uit de regio. "Met ons brood willen we terug naar de basis, waar de boer oogst, de molenaar maalt en de bakker bakt", aldus bakker Van Dooren uit Diksmuide. "Met het brood uit eigen streek reageren we tegen de verder opstormende eenheidsworst".
28 oktober 2004  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:28
Elf bakkers in de regio rond Kortrijk en twaalf bakkers in het Hageland bieden voortaan een typisch streekbrood aan. De broden worden geproduceerd met granen uit de regio. "Met ons brood willen we terug naar de basis, waar de boer oogst, de molenaar maalt en de bakker bakt", aldus bakker Van Dooren uit Diksmuide. "Met het brood uit eigen streek reageren we tegen de verder opstormende eenheidsworst".

Het bereidingswijze voor het Vlaams Bultezbrood dat in de gemeenten rond Kortrijk wordt gelanceerd, werd uitgedokterd door Philip Vandenbogaerde van Molens Nova op basis van een traditioneel recept. "De graanprijs is al jaren onverantwoord laag. Als dit project van de grond komt en een groot aantal bakkers aansluit, dan biedt dit voor de landbouwers uit de streek perspectieven".

Uniek aan het Vlaams Bultezbrood en het Hagelands streekbrood zijn niet alleen de herkomst en de smaak. "Dit brood is het resultaat van een samenwerking tussen landbouwers, molenaar en bakkers", zegt Gert Engelen van Vredeseilanden. "Daardoor is het mogelijk voor het geleverde werk een behoorlijke prijs te betalen waarmee al de kosten worden gedekt".

Meer informatie: www.streekbrood.be

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek