nieuws

Meerderheid Europeanen tevreden met voedsel

nieuws
Tweederde van de Europese consumenten denkt dat zijn voedsel als veilig kan bestempeld worden. Dit is het resultaat van een studie die voorgesteld werd op een Europese voedselconferentie in Brussel op 11 en 12 april, onder auspiciën van de Confederation of the Food an Drink Industries of the EU.
23 april 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Tweederde van de Europese consumenten denkt dat zijn voedsel als veilig kan bestempeld worden. Dit is het resultaat van een studie die voorgesteld werd op een Europese voedselconferentie in Brussel op 11 en 12 april, onder auspiciën van de Confederation of the Food an Drink Industries of the EU.

Uit de antwoorden van 1.000 consumenten uit vijf EU-lidstaten blijkt dat de Europeanen het roken, de vervuiling en stress als gevaarlijker beschouwen inzake volksgezondheid. Vooral de Britten en Nederlanders hebben veel vertrouwen in hun voedsel.

Wel zegt het merendeel van de Europeanen een product niet meer te zullen aankopen indien blijkt dat het GGO's bevat. Vooral vrouwen en oudere mensen staan erg wantrouwig ten overstaan van genetische modificatie. Indien het product in kwestie een duidelijk voordeel voor de consument zou bevatten, dan kan zijn afwijkende houding wel degelijk veranderen.

De Europese Commissarissen Byrne en Fischler benadrukten op de conferentie het belang van een actieve medewerking tussen alle schakels van de voedselketen, om zo tegemoet te komen aan de wensen van de consument inzake voedselveiligheid. Beide rekenen er op dat de nog op te richten Europese Voedselautoriteit alvast ten goede zal komen aan het consumentenvertrouwen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek