"Fruitteelt verkeert niet in crisis"

Op 25 en 26 mei hebben in Sint-Truiden de Werktuigendagen voor de fruitteelt plaats. De vakbeurs wordt om de drie jaar georganiseerd en is in zijn nieuwe versie aan de vijfde aflevering toe. De organisatie is in handen van de studiekring "Guvelingen". Dat de fruitteeltsector in crisis verkeert, willen de organisatoren niet gehoord hebben.
24 mei 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Op 25 en 26 mei hebben in Sint-Truiden de Werktuigendagen voor de fruitteelt plaats. De vakbeurs wordt om de drie jaar georganiseerd en is in zijn nieuwe versie aan de vijfde aflevering toe. De organisatie is net zoals in het verleden in handen van de Oud-Leerlingen van de tuinbouwschool O.L. Vrouw, verenigd in de studiekring "Guvelingen".

Voorzitter Jef Odeurs en zijn naaste medewerkers kijken het evenement met optimisme tegemoet. "Vaak", zegt Odeurs, "wordt de fruitteelt vandaag vereenzelvigd met crisistoestanden. Maar die perceptie is onjuist, ook al maakt de appelteelt inderdaad een moeilijke periode door. Maar de andere takken van de fruitteelt zoals peren, aardbeien en kleinfruit stellen het zeer goed".

De organisatoren willen zich dus niet bezondigen aan doemdenken. Ze stellen zelfs vast dat de exposanten "hongerig" uitkijken naar de Werktuigendagen. Dat heeft ook te maken met het feit dat de veilingen het afgelopen jaar geen vakbeurzen meer koppelden aan hun kerstveilingen. Er worden 100 exposanten verwacht.

Tijdens de Werktuigendagen ligt de nadruk op de vrije en geleide demonstraties. De firma's kunnen vrijelijk demonstreren in de plantages. Maar het evenement wil ook het brede publiek bekoren. De boodschap voor de consument luidt dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd (milieubewuste teelt) met aandacht voor voedselveiligheid (Eurep-Gap).

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek