"Flankerende maatregelen om gevolgen MAP4 te beperken"

Minister-president Kris Peeters wil via flankerende maatregelen land- en tuinbouwers helpen om de doelstellingen van het nieuwe mestactieplan te halen en om de negatieve effecten te milderen. “MAP 4 is een grote uitdaging voor onze boeren, zeker in een periode van minder gunstige marktomstandigheden", aldus Peeters.
15 februari 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:58
Lees meer over:

Minister-president Kris Peeters wil via flankerende maatregelen land- en tuinbouwers helpen om de doelstellingen van het nieuwe mestactieplan te halen en om de negatieve effecten te milderen. “MAP 4 is een grote uitdaging voor onze boeren, zeker in een periode van minder gunstige marktomstandigheden. Maar het halen van de waterkwaliteitsnormen is een noodzaak”, aldus Peeters.

Volgens de minister-president werden in het verleden al heel wat inspanningen geleverd die de kwaliteit van het oppervlaktewater al gevoelig verbeterd hebben, maar hij benadrukt ook dat de Europese normen nog steeds niet gehaald worden. “Ik ben er mij bewust van dat dit zware extra inspanningen en aanpassingen vraagt. Bovendien hebben een aantal sectoren nog te kampen met de gevolgen van een slechte marktsituatie.”

Peeters heeft zijn administratie de opdracht gegeven maatregelen uit te werken die de land- en tuinbouwers moeten helpen om hun bedrijfsvoering aan te passen aan de vernieuwde regeling en die negatieve effecten moeten helpen opvangen. “Die maatregelen kunnen zowel betrekking hebben op noodzakelijke investeringen, op begeleiding en voorlichting en op specifiek onderzoek in de praktijkcentra”, stelt hij.

Deze week nog pleegt de minister-president overleg met de praktijkcentra om na te gaan hoe zij kunnen inspelen op de nieuwe regelgeving. “Met dergelijke flankerende maatregelen willen we de boeren maximaal bijstaan zodat zij binnen de nieuwe normen hun bedrijf op een rendabele manier kunnen blijven uitbaten”, besluit Kris Peeters.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek