nieuws

Flandria test ouderwetse tomatensoort

nieuws
Het onderzoekstation van Meerle voert dit jaar een test uit met een ouderwetse tomatensoort, cuore di bue. De onderzoekers gaan na of de soort kan geteeld worden volgens alle normen van het Flandria-keurmerk zodat de Belgische glastuinbouw kan starten met de commerciële teelt ervan.
17 juni 2004  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:28
Het onderzoekstation van Meerle voert dit jaar een test uit met een ouderwetse tomatensoort, cuore di bue. De onderzoekers gaan na of de soort kan geteeld worden volgens alle normen van het Flandria-keurmerk zodat de Belgische glastuinbouw kan starten met de commerciële teelt ervan.

Cuore di bue is de Italiaanse naam van een tomatensoort die ook bekend staat als beef heart of coeur de boeuf. De tomaat is minder rond, maar eerder peervormig en heeft een volle smaak. Cuore di bue’s zijn vooral bekend van de traditionele Italiaanse en Spaanse keuken. Ook in de Franse markt is er een stijgende vraag naar deze soort.

In het najaar worden de testresultaten beoordeeld. Als de beoordeling positief uitvalt, kan de commerciële productie in 2005 starten. Binnen het gamma Flandria-tomaten zal vermoedelijk een nieuw segment voor noviteiten en nicheproducten worden opgericht. De cuore di bue-tomaten zouden dan bij dit segment worden ingedeeld.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek