Boeren steunen blokkades in Nijvel

Boze vrachtwagenchauffeurs hebben dinsdagochtend de zuidelijke ring rond Nijvel geblokkeerd. In de namiddag kregen ze de steun van een aantal landbouwers.
12 september 2000  – Laatste update 4 april 2020 14:25
Boze vrachtwagenchauffeurs hebben de zuidelijke ring rond Nijvel vanaf het rond punt aan de uitrit van de E19 tot aan de RN25 volledig geblokkeerd. De ring is in beide richtingen afgezet door een honderdtal vrachtwagens en ook de toegang tot de nabijgelegen industriezone is afgesloten.

De autobestuurders kunnen de versperring met moeite voorbij, zodat het verkeer erg moeizaam verloopt. De vrachtwagenbestuurders zijn dinsdagochtend rond 04.00 uur ter plaatse toegekomen. In de namiddag kregen ze de steun van een aantal landbouwers. Ook een 50-tal automobilisten sloot zich aan bij de actie. Ten slotte kregen de vrachtvervoerders de steun van Franse en Nederlandse truckers die goederen kwamen leveren in de buurt.

De manifestanten hebben een aantal autowrakken op de ring in brand gestoken en brachten zo schade aan aan het wegdek. De brandweer van Nijvel heeft echter niet ingegrepen. De blokkades kunnen nog de hele nacht en dinsdag blijven staan. De vrachtvervoerders en landbouwers zijn vast van plan ter plaatse te overnachten. Een koelwagen van Delhaize werd tegengehouden en de inhoud werd onder de aanwezigen verdeeld. De ordediensten ter plaatse blijven op zekere afstand van de manifestanten.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek