1,9 miljoen Europese noodhulp voor Peruaanse boeren

De Europese Commissie heeft woensdag een som van 1,9 miljoen euro vrijgemaakt voor dringende humanitaire hulp aan de bevolking van de Andes in Peru. Dat heeft de Commissie in een mededeling bekendgemaakt. De Andes werd in de loop van juli geteisterd door een koudegolf en extreme sneeuwbuien. Toen zijn onder meer tienduizenden alpaca's doodgevroren.
18 augustus 2004  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:28
De Europese Commissie heeft woensdag een som van 1,9 miljoen euro vrijgemaakt voor dringende humanitaire hulp aan de bevolking van de Andes in Peru. Dat heeft de Commissie in een mededeling bekendgemaakt. De Andes werd in de loop van juli geteisterd door een koudegolf en extreme sneeuwbuien.

Hoewel het in juli hoort te zomeren op de Peruaanse altiplano zijn toen tienduizenden alpaca's doodgevroren. Op de hoogvlakten domineert de veeteelt de lokale economie omdat gewassen niet of nauwelijks groeien op een hoogte van 4.000 meter en meer.

De Europese inspanningen zijn in eerste instantie gericht op het overleven van de veestapel en dus het verzekeren van de voedselvoorziening. Het geld dient voor de aankoop van veevoeder, het toedienen van veterinaire zorgen en de aanbouw van nieuwe stallen. Tevens wordt er geld gestopt in de opleiding van de plaatselijke autoriteiten.

In september publiceert geVILT een aantal artikels over de landbouw en boerenorganisaties in Peru.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek