nieuws

Zwitserse kok maakt gerechten met moedermelk

nieuws
Een Zwitserse horecaondernemer heeft de wind flink van voor gekregen toen hij bekendmaakte dat hij gerechten op basis van moedermelk wil serveren. De autoriteiten maakten de man duidelijk dat dit niet door kon gaan, vermits 'de mens' niet op de lijst staat van 'zoogdieren waarvan de producten voor menselijke consumptie worden verwerkt'. Ook in ons land kan de man niet terecht. "Alleen gerechten die gecontroleerd zijn door het Voedselagentschap mogen worden gecommercialiseerd", zegt woordvoerster Lieve Busschots.
18 september 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:05
Een Zwitserse horecaondernemer heeft de wind flink van voor gekregen toen hij bekendmaakte dat hij gerechten op basis van moedermelk wil serveren. De autoriteiten maakten de man duidelijk dat dit niet door kon gaan, vermits 'de mens' niet op de lijst staat van 'zoogdieren waarvan de producten voor menselijke consumptie worden verwerkt'.

De kok stelde dat hij privé al een aantal gerechten met moedermelk had klaargestoomd. Vooral de Zürcher Genschnetzeltes en de soepen met moedermelk waren zo in de smaak gevallen, dat hij overwoog om ze op de kaart te zetten. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een restaurant eraan denkt om gerechten met moedermelk op te dienen.

In ons land is het onmogelijk. "Alleen gerechten die gecontroleerd zijn door het Voedselagentschap mogen worden gecommercialiseerd", zegt woordvoerster Lieve Busschots. Daarnaast is er ook de smaak. "Het getuigt van weinig goede smaak en nog minder ethisch inzicht, om een dergelijk gerecht aan de klanten te willen aanbieden", zegt Alex Clevers, chef-kok van het Limburgse sterrenrestaurant Vivendum.(KS)

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek