nieuws

Zowel echte als alternatieve foie gras verkoopt goed

nieuws
De verkoop van de 'faux gras de Gaia', het vegetarisch alternatief van de dierenrechtenorganisatie voor foie gras, loopt als een trein. "Er zijn zelfs mensen die bij ons op kantoor langskomen om faux gras te kopen of te bestellen", zegt Gaia-woordvoerder Michel Vandenbosch. Intussen blijkt ook de echte foie gras het nog steeds goed te doen, ondanks de economische crisis. Dat zeggen enkele producenten van foie gras.
24 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
De verkoop van de 'faux gras de Gaia', het vegetarisch alternatief van de dierenrechtenorganisatie voor foie gras, loopt als een trein. "Er zijn zelfs mensen die bij ons op kantoor langskomen om faux gras te kopen of te bestellen", zegt Gaia-woordvoerder Michel Vandenbosch. Intussen blijkt ook de echte foie gras het nog steeds goed te doen, ondanks de economische crisis, zeggen enkele producenten van foie gras.

"De 'faux gras de Gaia' was bedoeld als aandachttrekker, maar overtreft alle verwachtingen", zegt een enthousiaste Vandenbosch. "Er zijn zelfs winkels die ons melden dat de faux gras nog maar pas in de rekken lag, en al meteen uitverkocht was. Ook op straat spreken mensen mij erover aan. Ik begin mij te beklagen dat we niet meer van het product op de markt hebben gebracht", gaat Vandenbosch lachend verder. "Naar volgend jaar toe moeten we ons misschien wel bezinnen hoe we deze actie nog kunnen uitbouwen. We zouden bijvoorbeeld ons assortiment of het aantal verkooppunten kunnen uitbreiden".

De echte foie gras lijkt het eveneens goed te doen, ondanks de economische crisis en de problemen met de koopkracht. Bij producent Upignac uit Upigny, in de provincie Namen, die winkels heeft in heel België, wordt meer foie gras verkocht dan vorig jaar. "We zien een kleine vooruitgang", zegt marketingverantwoordelijke Michael Wuytens. "Omdat de consument ons product eerder voor zijn plezier koopt, worden we niet echt geraakt door de crisis".

Ook bij kweker Patrick Dalle uit Asse hebben de economische problemen geen effect op de verkoop. "Ik denk dat de verkoop even goed loopt als andere jaren", klinkt het bij Dalle. "Het is hier behoorlijk druk, dus ik heb niet de indruk dat we minder verkopen". Traditioneel wordt de verkooppiek van foie gras in de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar verwacht.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek