nieuws

"Wilde vis niet beter dan vis uit aquacultuur"

nieuws
In tegenstelling tot de perceptie bij de consument dat in het wild gevangen vis van betere kwaliteit is dan vis afkomstig van aquacultuur, is er in werkelijkheid weinig verschil. Dat blijkt uit een onderzoek door Test-Aankoop. De verbruikersorganisatie begrijpt niet dat verkopers in de meeste gevallen niets vermelden over de productiemethode, wat overigens strijdig is met de wettelijke informatieplicht. Test-Aankoop onderzocht stalen zeebaars die het in dertig winkels aankocht. Slechts vier winkels informeerden over de productiemethode van de vis.
2 september 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:05
In tegenstelling tot de perceptie bij de consument dat in het wild gevangen vis van betere kwaliteit is dan vis afkomstig van aquacultuur, is er in werkelijkheid weinig verschil. Dat blijkt uit een onderzoek door Test-Aankoop. De verbruikersorganisatie begrijpt niet dat verkopers in de meeste gevallen niets vermelden over de productiemethode, wat overigens strijdig is met de wettelijke informatieplicht. Test-Aankoop onderzocht stalen zeebaars die het in dertig winkels aankocht. Slechts vier winkels informeerden over de productiemethode van de vis.

Vis uit vangst woog evenveel als vis uit aquacultuur. Er was ook geen verschil wat betreft versheid en aanwezigheid van micro-organismen. Ook het gehalte omega 3 per 100 gram vet was vergelijkbaar. Het gemiddelde vetgehalte van aquacultuurvis was wel veel hoger, met name negen versus 2,5 procent. Dat betekent dat deze vis meer omega 3-vetzuren bevat.(KS)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek