nieuws

Weldra nieuwe opleiding 'Assistent Voedingsindustrie'

nieuws
Binnen enkele weken studeert de eerste lichting af van de richting 'Voedingstechnieken', die vier jaar geleden werd opgestart binnen de bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte. Deze opleiding modeleert veeleer gespecialiseerde technici dan gewone stielmannen voor de voedingsindustrie. Aan die richting Voedingstechnieken breit Ter Groene Poorte in september een nieuwe opleiding 'Assistent Voedingsindustrie'. Het wordt georganiseerd als een extra - zevende - jaar.
21 juni 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:04
Binnen enkele weken studeert de eerste lichting af van de richting 'Voedingstechnieken', die vier jaar geleden werd opgestart binnen de bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte . Deze opleiding modeleert veeleer gespecialiseerde technici dan gewone stielmannen voor de voedingsindustrie. Aan die richting Voedingstechnieken breit Ter Groene Poorte in september een nieuwe opleiding 'Assistent Voedingsindustrie'. Het wordt georganiseerd als een extra - zevende - jaar.

"Het is een erg praktijkgerichte opleiding", zegt Raph van Loocke, algemeen directeur van de school. "Binnen dat specialisatiejaar is er immers ook tijd ingebouwd om wekelijks twee dagen aan de slag te kunnen gaan in een echte werkplaats. Een heuse stage dus, het zogenaamde werkplekleren in een toonaangevend voedingsbedrijf. Er steekt ook een Geïntegreerde Proef bij de technische vakken. Naast aandacht voor communicatieve vaardigheden en ethisch ondernemen is ook innovatie, een doorgedreven product- en proceskennis en bekommernis om het milieu van wezenlijk belang".

Eind deze maand studeren de eerste vijf leerlingen af van de afdeling Voedingstechnieken, die vier jaar geleden werd toegevoegd aan de opleidingen van Ter Groene Poorte. Zij hebben het geschikte profiel voor de nieuwe opleiding Assistent Voedingsindustrie. Net zoals leerlingen van het zesde en zevende jaar TSO Bakkerij, Slagerij en Hotel en een resem ASO- en TSO-opleidingen. "De studenten kunnen een grote verantwoordelijkheid krijgen over de planning en de begeleiding van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Ze worden zelfs uitgenodigd om suggesties voor verbeteringen voor te stellen. Een Assistent Voedingsindustrie is in staat zelfstandig te werken en kan doorgroeien naar een leidinggevende functie".

Verschillende bedrijven juichen deze symbiose tussen industrie en onderwijs toe. "De studenten kunnen zo uitgroeien tot teamleiders, slimme handen op de werkvloer, specialisten die producten en processen helpen begeleiden", klonk het uit de mond van verschillende bedrijfsverantwoordelijken.(MP)

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek