Waterwegenbeheerder vraagt voortzetting ontpoldering

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) tekent beroep aan tegen een verbod van de Dendermondse kortgedingrechter om de werken aan het intergetijdengebied in de Prosperpolder (Kieldrecht) voort te zetten. Dat verbod werd verkregen door de eigenaar van de aangrenzende Hedwigepolder in Nederland.
27 december 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:13
Lees meer over:

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) tekent beroep aan tegen een verbod van de Dendermondse kortgedingrechter om de werken aan het intergetijdengebied in de Prosperpolder (Kieldrecht) voort te zetten. De eigenaar van de aangrenzende Hedwigepolder in Nederland verkreeg het verbod om de werken verder te zetten. De twee polders moeten op termijn een overstromingsgebied worden.

Over de inhoud van het beroep wil Leo Clinckers, gedelegeerd bestuurder van de waterwegenbeheerder, voorlopig geen commentaar kwijt. De gedelegeerd bestuurder zegt wel dat de werken door het slechte weer toch stilliggen en dat de opschorting geen invloed heeft voor de veiligheidswerken aan de dijken ter hoogte van Lillo Fort en verder stroomafwaarts. "Het is wel zo dat er grondtransfers zijn tussen de twee projecten."

Volgens Natuurpunt nam de kortgedingrechter de beslissing op grond van een negatief auditoraatsverslag bij de procedure voor de Raad van State tegen de bouwvergunning. "Voor zover wij weten, berust het negatieve verslag echter in se op een administratieve vergetelheid. Natuurpunt heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat, eenmaal deze vergetelheid is rechtgezet, de Raad van State ten gronde de bouwvergunning zal bevestigen en deze opschorting teniet zal doen."

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek