Waalse boeren sensibiliseren restauranthouders
nieuwsDe Waalse veehouders voerden in het recente verleden reeds actie om de kwaliteit van het Belgisch witblauw ras onder de aandacht te brengen. Vlees van eigen bodem wordt volgens de boeren in nogal wat restaurants over het hoofd gezien ten voordele van rundvlees uit Argentinië, Brazilië of elders. Naast de kwaliteit van hun eigen vlees wijzen de fokkers ook op extra kosten die ze maken in het kader van voedselveiligheid, gezondheidsgaranties, dierenwelzijn, enzovoort.
Naast vlees promoten de landbouwers ook producten als melk, room, boter, kaas, granen, bloem, fruit en groenten. "Lokaal verbruik draagt een steentje bij tot het onderhoud van landschappen, het behoud van tewerkstelling en het sociaal en economisch weefsel van de eigen regio", luidt het. De actie op 6 november wordt gecoördineerd door de Waalse landbouworganisatie FWA, de Federatie van Jonge Landbouwers (FJA) en de Unie van Waalse Landbouwsters (UAW).(KS)
Bron: Belga