header.home link

Val in de prijzen met je glastuinbouw-foto

22 juni 2021

De provincie Antwerpen nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto’s te maken waarop de serre centraal staat. En daar zijn leuke prijzen mee te winnen. “We willen de blik op glastuinbouw verruimen en de aandacht richten op de innovatieve en soms zelfs artistieke kanten van de glastuinbouwsector”, klinkt het bij het provinciebestuur.

Lees meer over:

Onderzoek van GfK Belgium en VLAM wijst uit dat één op de drie groenten die in Vlaanderen geconsumeerd wordt uit een serre komt. Toch is niet iedereen vertrouwd met glastuinbouw.  “We eten allemaal bijna dagelijks verse producten uit de serre: tomaten, paprika’s, aardbeien, sla…”, vertelt gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. “Toch is lang niet iedereen vertrouwd met de manier waarop groenten en fruit onder glas geteeld worden. Daarom dagen we onze inwoners deze zomer uit om op pad te gaan in onze provincie en zelf te ontdekken hoe gezonde serreproducten geproduceerd worden door de glastuinbouw in sprekende beelden te vatten.”

Iedereen kan deelnemen: tuinders die hun bedrijf op een originele manier in beeld brengen, buren van tuinders, wandelaars en fietsers die serres ontdekken in het landschap… “Zolang de foto’s maar in de provincie Antwerpen worden genomen”, klinkt het. “De vier beste fotografen winnen een mooie prijs, uiteraard met een knipoog naar de glastuinbouw.” Alle praktische afspraken kan je nalezen op de website van de provincie Antwerpen.

Hoewel bijna 43 procent van het Vlaamse serre-areaal op het grondgebied van provincie Antwerpen staat, blijft deze sector voor velen onbekend. De fotowedstrijd wil het brede publiek laten kennismaken met de diverse innovatieve technieken waar deze sector mee werkt. “De thema’s waar deze fotowedstrijd op inzet, zijn niet toevallig de thema’s waar de provincie Antwerpen in haar glastuinbouwbeleid extra aandacht aan besteedt”, aldus het provinciebestuur.

Elke deelnemer mag maximaal drie foto’s inzenden in elk van volgende categorieën:

  1. Mooi glaslandschap en biodiversiteit

  2. Water en energie

  3. De teelt zelf

 Foto’s insturen kan nog tot en met 31 augustus 2021. Meer info vind je hier.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Provincie Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek