Tuin- en lenteverkoop maand later gestart dan in 2008

De verkoop van tuinproducten in doe-het-zelfzaken en tuincentra is een week geleden pas echt op gang geschoten, zowat een maand later dan vorig jaar. Dat meldt de federatie van de distributiesector Fedis op basis van een rondvraag bij haar leden. De Langhe verwacht niet dat de economische crisis een enorme invloed zal hebben op de sector. De tuinsector stelt ongeveer 8.800 mensen tewerk en is jaarlijks goed voor een omzet van ongeveer 2 miljard euro.
7 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De verkoop van tuinproducten in doe-het-zelfzaken en tuincentra is een week geleden pas echt op gang geschoten, zowat een maand later dan vorig jaar. Dat meldt de federatie van de distributiesector Fedis op basis van een rondvraag bij haar leden. 

Concrete verkoopcijfers zijn er niet, maar uit de rondvraag blijkt wel dat de tuincentra en doe-het-zelfzaken vorig weekend opvallend meer klanten over de vloer kregen, aldus Piet de Langhe, verantwoordelijke voor de tuin- en doe-het-zelfsector bij Fedis. In 2008 ging het seizoen echter al begin februari van start.

Dat het seizoen een maand later van start gaat, hoeft geen ramp te zijn. "De start van het tuin- en lenteseizoen is sowieso erg afhankelijk van het weer", legt De Langhe uit. "Vorig jaar was de maand februari redelijk zonnig, maar dit jaar was dat absoluut niet het geval. Dat verklaart in erg grote mate de latere start".

De grote omzetten worden bovendien altijd tussen maart en eind augustus opgetekend. De Langhe verwacht niet dat de economische crisis een enorme invloed zal hebben op de sector. De tuinsector stelt ongeveer 8.800 mensen tewerk en is jaarlijks goed voor een omzet van ongeveer 2 miljard euro.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek