T-interim lanceert interimdienst voor seizoensarbeid

nieuws
T-interim lanceert een interimdienst voor de seizoengebonden arbeid in land- en tuinbouw. Het interimbureau is in Mechelen gestart met "t-seizoen", de naam van de dienstverlening, en wil van daaruit de dienst verder uitbouwen. Landbouwers en tuinders hebben elk jaar extra ondersteuning nodig tijdens de piekmomenten, bijvoorbeeld tijdens de oogst. Die jobs worden vaak ingevuld door buitenlandse arbeiders.
11 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
T-interim lanceert een uitzenddienst voor de seizoengebonden arbeid in land- en tuinbouw. Het uitzendbureau is in Mechelen gestart met "t-seizoen" - dat is de naam van de dienstverlening - en wil van daaruit de dienst verder uitbouwen.

Landbouwers en tuinders hebben elk jaar extra ondersteuning nodig tijdens de piekmomenten, bijvoorbeeld tijdens de oogst. Die jobs worden vaak ingevuld door buitenlandse arbeiders. Zo waren veel van de arbeiders in de Zuid-Limburgse fruitsector vorig jaar Pools.

Sinds kort is uitzendarbeid in de land- en tuinbouw wettelijk toegestaan. "T-interim is de eerste die daar op inspeelt", schrijft het bureau in een mededeling. T-seizoen startte met een project in Mechelen, waar tien uitzendkrachten zijn ingezet voor een project in de tuinbouwsector. Ook in Roeselare en Sint-Truiden is er gespecialiseerde dienstverlening. Vanuit die uitvalsbasissen wil t-seizoen zijn activiteiten verder uitbouwen.

Volgens het uitzendkantoor biedt t-seizoen voordelen voor zowel de werkgevers als de werknemers. Zo hoeven de land- en tuinbouwers op piekmomenten niet zelf op zoek naar extra werkkrachten en zijn ze verlost van de administratieve rompslomp. "Omdat t-seizoen optreedt als werkgever, zijn alle contracten en voorwaarden ook volledig in orde met de wetgeving. Dit is een gevoelig punt want elk jaar opnieuw melden zich behoorlijk wat buitenlanders aan voor de tijdelijke jobs. Niet zelden schort in dit geval iets aan de arbeidsvoorwaarden en dit houdt risico's in voor zowel de tuinder als voor de seizoenarbeider zelf", schrijft t-interim nog.

Voor de uitzendkandidaten betekent het onder meer dat ze kunnen rekenen op de uurlonen die gangbaar zijn in de sector, dat ze een regulier contract krijgen en ook recht hebben op een arbeidsongevallenverzekering, een onkostenvergoeding, eindejaarspremie,... Landbouwers mogen 30 dagen per jaar seizoenarbeiders aantrekken, tuinders 65 dagen per jaar.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek