Strubbe brouwt eerste biofruitbier van het land
nieuws"Het is niet evident om in het Belgische bier een gat in de markt te vinden. We richten ons daarom van dag één al op de nichemarkt van biobieren. De belangrijkste afnemers van de Leirekenbieren waren al een tijd vragende partij voor een biologisch fruitbier. Dat is geen gemakkelijke opgave, gezien het enorme mooie aanbod aan fruitbieren in ons land. Toch mogen we stellen dat de Wilde Vruchten uniek is door het gebruikte vruchtenpalet en omdat het biologisch is", zegt Leo De Smedt.
Nv Guldenboot brouwde de eerste jaren in de Brasserie de Silenrieux (Beaumont), maar was al vrij vlug op zoek naar een brouwerij met een grotere capaciteit. Begin dit jaar kwam men bij Brouwerij Strubbe uit Ichtegem terecht. "Leireken Wilde Vruchten is gebrouwen op basis van de graansoort spelt. Het bier staat voor een uitgekiende combinatie van biosap bestaande uit granaatappel, kriek en aardbei met toevoeging van framboos, rode vlierbes en bosbes. Het alcoholvolume bedraagt 5,2 procent", zegt Marc Strubbe.
Maître sommelier Gido Van Imschoot, technisch adviseur van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie, gelooft in het eerste biologisch fruitbier van ons land. "De kleur is mooi, aantrekkelijk en ziet er uitnodigend uit. Ik stel vast dat de secundaire geuren van hoppebitter en kruidige aroma's sterk aanwezig zij naast deze van het fruit. In mijn ogen past dit biertje perfect bij kruidige gerechten met licht fruitige tonen", besluit Gido Van Imschoot. Leireken Wilde Vruchten is te verkrijgen in flessen (met kroonkurk) van 25 en 75 centiliter. Het bier is maximaal twee jaar houdbaar.(MP)
Bron: Het Nieuwsblad