nieuws

Streekproducten in restaurants Vlaamse Gemeenschap?

nieuws
Tiens volksvertegenwoordigster Trees Merckx (CD&V) pleit voor extra promotie van streekproducten en die hoeft volgens haar niet veel te kosten. Ze reageert dan ook tevreden op het antwoord van Vlaams minister-president Yves Leterme, die haar beloofde de mogelijkheid te onderzoeken om in de personeelsrestaurants van de Vlaamse Gemeenschap streekproducten te serveren.
3 april 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
Tiens volksvertegenwoordigster Trees Merckx (CD&V) pleit voor extra promotie van streekproducten. Ze reageert dan ook tevreden op het antwoord van Vlaams minister-president Yves Leterme, die haar beloofde de mogelijkheid te onderzoeken om in de personeelsrestaurants van de Vlaamse Gemeenschap streekproducten te serveren.

"Een erkenning als streekproduct heeft veel voordelen", zegt Merckx. "De producent krijgt meer geld en de consument is zeker van wat hij koopt. Maar eigenlijk geniet de hele regio van de voordelen van de erkenning. Kijk maar naar de Druivenstreek, waar alle toeristische troeven gebaseerd zijn op de druiventeelt". Bij de erkenning hoort promotie en volgens Merckx hoeft die niet veel te kosten.

"Zo kunnen de producten en de bereiding opgenomen worden in het leerprogramma van elke officiële kookopleiding. Ook in opleidingen toerisme hebben streekproducten zeker hun plaats. Daarnaast kan de Vlaamse overheid zelf een belangrijk steentje bijdragen door ze te serveren tijdens de vele recepties en diners, die ze organiseert", aldus Merckx.

Lees ook: Interview: Jo Van Caenegem: "We hebben lang gelachen met onze streekproducten"

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek