header.home link

Slateler uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer 2022

25 april 2022

Nico Goossens van slateeltbedrijf Goni uit Sint-Katelijne-Waver is uitgeroepen tot Jonge Ondernemer van het jaar in de provincie Antwerpen. Deze erkenning kreeg hij vorige week tijdens de awarduitreiking van de Junior Chamber International, het wereldwijde netwerk voor jonge ondernemers, kortweg JCI. Met deze prijs erkent JCI een ondernemer die op een uitzonderlijke wijze duurzaam onderneemt.

Lees meer over:
Nico Goossens van slateeltbedrijf Goni

De awarduitreiking van de Junior Chamber International vond vorige week plaats in het provinciehuis van Antwerpen. Nico Goossens haalde het van de andere finalisten Arne Schelkens (Gemini) en Dieter Veulemans (Citycubes).

Goossens is de zaakvoerder van Goni, gespecialiseerd in het telen en verhandelen van slasoorten, tuinkers en paksoi. Het familiebedrijf met zo’n 20 medewerkers is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver. Goni verkoopt vooral aan de retail in België maar exporteert ook naar Duitsland. De 31-jarige ondernemer startte in 2016 met de bouw van een nieuwe serre en heeft in de loop der jaren regelmatig uitgebreid. In het begin opereerde het serrebedrijf parallel aan de vollegrondsteelt van zijn ouders. Deze vollegrondsteelt is in 2018 afgestoten waarna zijn ouders in Goni werkzaam werden.

Goni_slateelt

De jury was onder de indruk door het duurzame en innovatieve karakter van de kwekerij. De productie is bijna volautomatisch en gebeurt op ecologische wijze. Zo wordt de sla geteeld in mobiele goten zodat water en meststoffen niet zomaar verloren gaan in de grond of de sloot.

Goossens zelf is blij verrast met de prijs. “Ik ben fier dat ik het familiaal karakter van mijn bedrijf kan blijven behouden in combinatie met automatisatie.  We zorgen er steeds voor dat de juiste mensen op de juiste plaats terechtkomen. Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf. Dit is echt een prijs voor het hele team. Zonder onze mensen had ik deze prijs nooit kunnen winnen", aldus de trotse winnaar.

Rolmodel

De provincie Antwerpen ondersteunt het JCI-initiatief vanuit de Dienst Economie. Gedeputeerde Kathleen Helsen reageert alvast enthousiast: “Met deze prijs wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor anderen in de kijker gezet. De focus ligt op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon. Met de succesvolle verhalen van de finalisten brengen we het ondernemerschap op een realistische manier in beeld. Elk van hen is erin geslaagd om flexibel om te gaan met de coronacrisis, bijvoorbeeld door nieuwe marktsegmenten te verkennen.”

Nico Goossens heeft binnenkort kans zijn roem verder uit te breiden. Op 19 mei vindt de Vlaamse finale van JCI Jonge Ondernemer van het jaar plaats. Hij neemt het dan op tegen de laureaten van de 4 andere provincies.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek