header.home link

Salmonella blijft resultaten Barry Callebaut besmetten

18 januari 2023

De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft in het kwartaal van 1 september tot 30 november minder omzet gedraaid dan analisten verwacht hadden. Het bedrijf verwijst zelf naar "restgevolgen" van de productiestop in de fabriek in Wieze.

barrycallebautchocolade-CRBarryCallebaut-1250

Barry Callebaut draaide in het kwartaal, het eerste van zijn gebroken boekjaar, een omzet van 2,11 miljard frank (2,12 miljard euro). Dat is een toename met 3,8 procent tegenover een jaar eerder. In volume was er een daling met 5,1 procent tot 578.694 ton.

Analisten bevraagd door het financiële persagentschap Bloomberg hadden gemiddeld 2,14 miljard frank omzet verwacht.

De daling van het verkochte volume was verwacht, zegt het bedrijf, onder meer "wegens restgevolgen van het opvoeren van Wieze". CEO Peter Boone verwacht verbetering in de komende kwartalen.

De fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld, moest eind juni worden stilgelegd nadat salmonella was ontdekt in een productielot. Het duurde tot eind oktober voor de fabriek weer op volle capaciteit kon draaien.

Bij de publicatie van de jaarcijfers in november bleek al dat de productiestop een impact had op de winstgevendheid van de groep. In de nieuwe kwartaalupdate geeft het bedrijf enkel omzet- en volumecijfers, geen winst.

Uitgelicht
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - donderdag stilgelegd na de ontdekking...
30 juni 2022 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek