Ralph is grootste konijn ter wereld

Ralph, een Vlaamse reus uit Engeland, is met zijn 92,5 cm het grootste konijn ter wereld. "Pure dierenmishandeling", vinden Vlaamse kwekers.
17 februari 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Ralph, een Vlaamse reus uit Engeland, is het grootste konijn ter wereld. Het beest is 92,5 cm lang en weegt 19 kilo. "Pure dierenmishandeling", vinden Vlaamse kwekers. "Zo'n gedrocht zou op elke Belgische konijnenwedstrijd meteen gediskwalificeerd worden. Met diervriendelijkheid heeft dit niets meer te maken".

Ralph, amper 12 maanden oud, stoot niemand minder dan zijn eigen moeder Amy van de troon. Zij prijkte met 81,5 cm in het Guiness Book of Records als 'langste konijn ter wereld'. Daar doet zoon Ralph nog eens vlot 11 cm bovenop.

In Vlaanderen, de bakermat van de Vlaamse reus, reageren konijnenkwekers afwijzend. "Bij ons zou zo'n monster meteen gediskwalificeerd worden", zegt  keurmeester Gregoire De Swerdt van De Konijnenfokker Schilde fel.

"In competitie is de minimale lichaamslengte voor Vlaamse reuzen 68,5 cm, maar de meeste zijn tussen de 70 en 75 cm. Dit schepsel kan je nog best vergelijken met foto's van gigantische Amerikanen van 400 kilo die op hun bed liggen. Diervriendelijk is dit allerminst".

De Vlaamse reus is het allergrootste konijnenras ter wereld. Het konijn kan ongeveer 6 kilo wegen als hij volwassen is. De lengte van de romp is minimaal 65 cm. De poten zijn gemiddeld van lengte, recht en gespierd. Vlaamse reuzen worden in verschillende kleuren gefokt.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek