header.home link

Provincie Antwerpen start fototentoonstelling “Glastuinbouw anders belicht”

29 april 2022

In het groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver kan je vanaf zaterdag 30 april ontdekken hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn aan de hand van een originele fototentoonstelling. Deze expo is het resultaat van een fotowedstrijd die het provinciebestuur van Antwerpen tijdens de zomer van 2021 organiseerde.

Lees meer over:
glastuinbouwfotowedstrijdprovincieantwerpen-copyrightLienVlaminckvoorprovincieAntwerpen

De provincie Antwerpen is in Vlaanderen dé glastuinbouwregio bij uitstek en telt meer dan 1.000 hectare serres en 2 grote groente- en fruitveilingen, BelOrta en Hoogstraten. De afzetmarkt is veelal lokaal maar ligt net zo goed in onze buurlanden. “Als provinciebestuur ondersteunen wij onze glastuinbouwers op verschillende manieren”, vertelt gedeputeerde voor Landbouw Kathleen Helsen. “Niet alleen zorgen we ervoor dat ze de geschikte ruimte vinden om te ondernemen, we helpen hen ook om de klimaatuitdagingen aan te pakken met concrete projecten rond water en energie.”

Om het brede publiek meer vertrouwd te maken met glastuinbouw organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen vorige zomer de fotowedstrijd “Glastuinbouw anders belicht”. Een fraaie selectie van de ingezonden foto’s is vanaf 30 april tot eind oktober gratis te zien in groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver.

“We eten allemaal groenten en fruit maar wat er zich precies afspeelt achter de glazen muren van al die serres is voor velen een raadsel”, aldus Helsen. “Deze expo gunt je een blik voor en achter de schermen. Kleurrijke producten, indrukwekkende robots, verrassende glastuinbouwlandschappen... je krijgt het allemaal te zien. Daarbovenop krijg je extra informatie over de glastuinbouwsector, weetjes die velen zullen verbazen.”

Meer info op de website van het groentemuseum 't Grom.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Lien Vlaminck voor provincie Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek