Peeters promoot Vlaamse landbouw in nieuw boek

Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters heeft een boek geschreven over de landbouw en de voedingsindustrie. In 'de Boer op' illustreert Peeters acht "troeven" van de Vlaamse land- en tuinbouw.
6 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters heeft een boek geschreven over de landbouw en de voedingsindustrie. In 'de Boer op' illustreert Peeters acht "troeven" van de Vlaamse land- en tuinbouw.

Hoewel er vaak over landbouw en voedsel gesproken wordt, weten steeds minder mensen hoe het er aan toe gaat in de land- en tuinbouwsector. Landbouwminister Peeters vond het daarom tijd voor een "verrassende kijk" op de Vlaamse landbouw- en voedingsindustrie. De sector heeft immers heel wat in zijn mars, meent de minister-president.

Zijn boek brengt het met veel foto's geïllustreerde relaas van Peeters' bezoeken aan dertien bedrijfsbezoeken, die samen de sterke punten van de Vlaamse landbouwsector moeten illustreren. Dat gaat dan onder meer over het exportgerichte karakter van de sector. De Vlaamse landbouw is goed voor één procent van onze economie, maar voor negen procent van de export, met aardappelen, peren en landbouwmachines als belangrijke uitvoerproducten.

Of het innovatieve karakter van de sector: vlasbedrijven die op zoek gaan naar nieuwe toepassingen voor vlas, zoals fietsen of bankbiljetten. De sector wordt ook steeds diverser, getuige de groeiende markt van de zorgboerderijen, waarvan er nu al driehonderd in Vlaanderen zijn erkend. In totaal overloopt Peeters acht troeven van de Vlaamse landbouw: professionalisering, gebruik van high tech, kwaliteit, innovatie, zorg voor het milieu, voor sociaal welzijn, veelzijdigheid en uitstraling in het buitenland.

Met zijn boek over landbouw komt Peeters juist op tijd voor de landbouwbeurs Agriflanders in Flanders Expo, die donderdag de deuren opent. En ruim op tijd voor de Vlaamse verkiezingen van juni. Peeters is ook niet de eerste minister van Landbouw die een boek schrijft. Twee jaar geleden, zes maanden voor de federale verkiezingen, schreef Peeters' voorganger Yves Leterme ook al een landbouwboek.


Meer informatie: "De Boer op" van Kris Peeters verschijnt bij Borgerhoff en Lamberigts en telt 160 bladzijden.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek