header.home link

Oog voor Lekkers beloont school voor aandacht voor gezonde tussendoortjes

21 maart 2023

Scholen die aandacht willen besteden aan gezonde tussendoortjes kunnen sinds het begin van dit schooljaar rekenen op 20 weken lang fruit, groenten en melk om uit te delen aan hun leerlingen. Onder de deelnemende scholen werd ook de 'Oog voor Lekkers'-Cup uitgereikt. De prijs ging naar Sint-Franciscus uit Roosdaal. Ketnet-held Sieg De Doncker nam de school mee op sleeptouw voor een spelparcours met vijf gezonde uitdagingen.

Lees meer over:
Oog voor Lekkers1

‘Oog voor Lekkers’ is de Vlaamse invulling van de Europese schoolregeling. Hiermee willen Vlaanderen en de EU gezonde voedingsgewoonten promoten bij kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs, zowel thuis als op school. Het principe is vrij eenvoudig: één dag per week eten leerlingen samen een gezond tussendoortje op school. De scholen krijgen een subsidie om fruit, groenten of melk aan te kopen.

 Scholen die zich begin dit schooljaar inschreven voor het ‘Oog voor Lekkers’-project, maakten kans om de ‘Oog voor Lekkers’-Cup te winnen. BuSO-school Sint-Franciscus uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal kreeg Sieg De Doncker op bezoek. De speelplaats werd heel de dag omgevormd tot een spelparcours waarbij Sieg en de leerlingen vijf gezonde uitdagingen aangingen: van fruitspiesjes maken en een gezonde smoothie bij elkaar trappen tot dwarrelende groenten opvangen, een melkparcours afleggen en scoren met een seizoenskalender.

Oog voor Lekkers2
Oog voor Lekkers3

Er waren niets anders dat blije gezichten in Roosdaal. “Het is fantastisch dat we deze wedstrijd wonnen”, zegt LO-leerkracht Katrien Schockaert. “Ik zag de leerlingen veel plezier beleven aan de uitdagingen. Tegelijk zien we dat de tussendoortjes van 'Oog voor Lekkers' een heel concrete manier zijn om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. En als dan nog Sieg De Doncker alle klassen trakteert op een smakelijke pauze, ja, dan heb je als school een topdag beet.”

'Oog voor Lekkers' is een samenwerking van Departement Landbouw, Welzijn, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Onderwijs.

Uitgelicht
Alle Vlaamse scholen kunnen nu 20 weken subsidies krijgen voor gezonde tussendoortjes. In Kortessem werd de aftrap gegeven voor Oog voor Lekkers, de campagne die kinderen gezo...
15 september 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek