Nieuwigheden op seizoensopening Mechelse Veilingen
nieuwsNa de ochtendverkoop kregen alle aanwezige kopers dan ook de kans om te kijken naar en te proeven van de 'Coeur de Boeuf', een zuiderse tomaat die vanaf dit seizoen onder het Flandria-keurmerk op de Belgische markt te verkrijgen zal zijn. De tomaat heeft een unieke vorm en een aparte rode en groene kleur. Speciaal voor de lancering creëerde topchef Steven Bes van het restaurant 'Het Land' uit Berlaar drie originele recepten.
Ook de 'Mini San Marzano', een kleine zoete peervormige tomaat, is nieuw op de veilingen. En klein is duidelijk in de mode want met de minikomkommer krijgt de klassieke komkommer er een broertje bij. De vrucht is iets vaster dan de grote versie en de smaak verschilt lichtjes. Een andere nieuwigheid is 'roodloof', een kruising tussen witloof en radicchio. De structuur van roodloof wijkt slechts lichtjes af van dat van witloof en heeft vooral het doel om kleurrijke variaties op het bord te geven.
Verder kreeg ook de innovatie 'Multicolor', een combinatie van 3 slasoorten - lollo bionda, lollo rossa en eikenblad - in één wortelkluit, de nodige aandacht. De slasoort is namelijk ideaal voor consumenten die een sla-mix willen en toch verse producten willen gebruiken in plaats van de voorgesneden gemengde slasoorten.
Uiteraard stonden ook de witte Belgische asperges in de kijker. In 2005 werd er meer dan 1,3 miljoen kilogram asperges aangevoerd op de Mechelse Veilingen, zowat 75 procent van de in België verkochte asperges. Door het koude voorjaar liet de productie wat op zich wachten, maar vanaf deze week worden ze nog tot 24 juni massaal aangevoerd.
Bron: Belga