header.home link

Nieuwe groepsaankoop plantgoed voor Oost-Vlaamse boeren en imkers

15 november 2022

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert de elfde editie van de groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers en imkers. Via de actie kunnen zij bomen, struiken, klimplanten en fruitbomen bestellen aan een voordelige prijs en ook gratis bijenvriendelijk bloemenzaad voor akkerranden verkrijgen. “En voor de snelle bestellers zijn een beperkt aantal gratis nestkasten ter beschikking”, klinkt het.

Lees meer over:
houtkantenlandschap-oostvlaanderen-1250

Inheemse bomen, struiken, heggen en hagen zijn belangrijke landschapselementen en dragen bij aan een meer natuurlijke omgeving in de buurt van de landbouwbedrijfsgebouwen. “Met de groepsaankoop plantgoed wil de provincie land- en tuinbouwers stimuleren om effectief aan te planten en hen bijstaan bij hun rol als beheerder van het landbouwlandschap”, vertelt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland. “Ook imkers kunnen hierin een bijdrage leveren. Ons landbouwlandschap heeft veel te bieden: voedsel, een aantrekkelijke omgeving om te ontspannen, verkoeling, natuurlijke luchtzuivering, nuttige insecten, natuur, erfgoed, …”

De provincie organiseert deze groepsaankoop al voor de elfde keer en elk jaar bereikt ze meer deelnemers. Tijdens de vorige groepsaankoop bestelden 212 deelnemers samen 15.845 stuks inheems plantgoed. Er werden 451 zakken (gratis) bloemenzaad verdeeld, waarmee 172 landbouwers minstens 34 hectare hebben gezaaid op Oost-Vlaamse percelen en akkerranden. Verder gingen ook nog 103 nestkasten voor de boerenzwaluw, vleermuis, mus en steenuil over de toonbank. 

Alle info over de groepsaankoop vind je via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed. Bestellen kan tot en met 31 december 2022 of tot zolang de voorraad strekt.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek